<<<12 - 22 з 100>>>


26 Грудня 2023 10:53Цікаво

ЗАМІСТЬ ЯЛИНКИ - ЗИМОВИЙ БУКЕТ

Колектив комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» запрошує долучитися до природоохоронної акції «Замість ялинки – зимовий букет».

Екологічна ініціатива спрямована на розв’язання «ялинкової» проблеми шляхом заміни новорічних дерев аранжуваннями з хвойних гілок або штучними красунями. Традиційні українські ялинки-дідухи з колосків і калини можуть стати гарним подарунком для рідних та друзів.

Ця акція вчить нас бути уважними до навколишнього середовища, помічати

18 Грудня 2023 08:59Подія

У ЯЛІВЩИНІ РОЗВІСИЛИ ГОДІВНИЧКИ ДЛЯ ПТАХІВ

Сьогодні, 15 грудня, у рамках екологічної акції «Підгодуй пташку взимку» на території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина» були розвішені додаткові годівнички та наповнені спеціальним кормом.

Зима – складний період в житті осілих птахів, тому сьогодні екоактивісти, працівники комунального закладу РЛП «Ялівщина», Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА згуртувалися задля доброї справи, аби допомогти пташкам подолати зиму.

Тож під час зимових прогулянок парком не забувайте підгодовувати

11 Грудня 2023 10:44Подія

У ЯЛІВЩИНІ ВІДБУДЕТЬСЯ ЕКОЛОГІЧНА АКЦІЯ «ПІДГОДУЙ ПТАШКУ ВЗИМКУ»

Захід заплановано на 15 грудня, початок об 11-00 годині, збір учасників – на екостежці «Лісова казка», організатор – комунальний заклад «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина».

Птахи — наші друзі та помічники, вони є невід’ємною частиною природнього середовища, чудовою окрасою довкілля і захисниками лісів, садів та полів.

Не всі птахи відлітають до теплих країв, значна частина з них залишається з нами.

У зимовий період через морози і снігопади пернатим доводиться не солодко. Аби

06 Грудня 2023 15:02Важливо

У ЯЛІВЩИНІ РОЗМІСТИЛИ ДОДАТКОВІ ІНФОРМАЦІЙНО-ОХОРОННІ ЗНАКИ

Зазначені заходи проведені для інформування відвідувачів парку, аби наголосити на необхідності дотримання правил перебування на заповідних територіях.

Нагадаємо, що відповідно статті 252 Кримінального кодексу України, умисне знищення або пошкодження територій, взятих під охорону держави, та об'єктів природно-заповідного фонду карається штрафом від 17 до 51 тисячі гривень або обмеженням волі на строк до трьох років.

Крім того, статтею 771 Кодексу України про

29 Вересня 2023 18:00Подія

УЗБЕРЕЖЖЯ СТРИЖНЯ ПРИБРАЛИ ДО ДНЯ ЧИСТИХ БЕРЕГІВ

Щорічно, у треті вихідні вересня більшість країн світу проводять екологічний захід «Міжнародний день чистих берегів». В один і той самий час і день тисячі волонтерів в більш ніж 100 країнах проводять акції на узбережжях річок, морів та океанів, аби допомогти їм звільнитися від навали побутових відходів.

Тож працівники Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА разом з комунальним закладом «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» доєдналися до всеукраїнського флешмобу #МояІсторіяЧистихБерегів.

В рамках екологічної акції та з метою привернення

25 Вересня 2023 10:00Актуально

ЧИСТО НЕ ТАМ, ДЕ ПРИБИРАЮТЬ, А ТАМ, ДЕ НЕ СМІТЯТЬ

Вкотре переконуємося, що саме цей вислів ніколи не втратить свою актуальність.

Чистота – це не тільки запорука здоров’я, це ще й прояв моральності людини.

Цьогоріч під гаслом: «Хай небо буде мирним, а Україна чистою!» тисячі українців традиційно приєдналися до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day».

Основна мета заходу – формування культури чистоти, правильного поводження

15 Вересня 2023 11:46Подія

ЗЕЛЕНА ПЕРЛИНА ЧЕРНІГОВА ЗНОВУ ЗВІЛЬНЕНА ВІД СМІТТЯ !

Доки російські окупанти нищать нашу спадщину та природу, ми, українці залишаємося незламними та продовжуємо боронити свою державу, кожен на своєму фронті.

Сьогодні, 14 вересня, представники Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА та комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» долучилися до Всесвітнього дня прибирання «Worl Cleanup Day».

Екологічна толока пройшла у Ялівщині, територію якої учасники

10 Вересня 2023 08:51Свято

10 ВЕРЕСНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЖУРАВЛЯ

Витончений, розумний та відважний птах, якому численні легенди різних народів приписують дивовижні та особливі якості, – це журавель.

Журавель в українській традиції має почесне місце, адже є символом вірності, щастя, довголіття та любові до рідної землі. Навесні ми залюбки кличемо їх, а восени з сумом проводжаємо довгі журавлині ключі у вирій.

Журавлі широко розповсюджені в світі й переважно мешкають у болотистих місцевостях. Не зустрінеш їх лише в Антарктиді та Південній Америці.

З цими птахами людство знайоме з сивої давнини, про що свідчать наскельні малюнки в Африці, Європі й Австралії.

До речі, в Україні гніздиться тільки два види – журавель сірий

28 Липня 2023 10:45Важливо

РОЗОРЮВАННЯ ТА ВИРУБУВАННЯ ДЕРЕВ ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ ПОЗА МЕЖАМИ РЛП «ЯЛІВЩИНА»

У відповідь на заяви і звернення громадських екоактивістів працівниками комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» були негайно перевірені факти вирубування дерев та розорювання ділянок біля гаражів, що межують з РЛП «Ялівщина».

Так, у ході вивчення ситуації встановлено, що вищевказані господарчі роботи проводяться на приватних земельних ділянках, які мають кадастрові номери і зареєстровані в державному земельному кадастрі як землі для ведення особистого селянського господарства.

До речі, перевірити цю інформацію може кожен, зайшовши

24 Липня 2023 15:34Актуально

ТРИВАЄ РОЗРОБКА КОНЦЕПТУАЛЬНИХ ЗАСАД РОЗВИТКУ ЯЛІВЩИНИ!

Як зробити мальовничі куточки зеленої перлини Чернігова туристично привабливими без шкоди природі – над таким завданням працювали учасники наради, що відбулася минулого тижня в Департаменті екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА.

В обговоренні, окрім представників профільного Департаменту та комунального закладу «РЛП «Ялівщина» взяли участь екоактивісти, громадські організації та науковці.

Учасники наради вкотре зійшлися на тому,

24 Липня 2023 10:53Актуально

ОБЕРЕЖНО,АМБРОЗІЯ!

У міфології древньої Еллади слово «амброзія» означає «їжа Богів», що дарувала їм безсмертну молодість. Нині ця ажурна північноамериканська рослина є небезпечним карантинним бур’яном, від цвітіння якого страждають тисячі людей. Боротися з амброзією, поки вона не зацвіла, закликають працівники комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина».

Амброзія полинолиста перекочувала до

<<<12 - 22 з 100>>>