Анонси


    Назад

    Чи несе річка Остер загрозу річці Десна і яка ситуація на річках області?

    Рисунок в тексте

    Иллюстрация

    Про це сьогодні доповідали керівники екологічних служб під час прес-конференції в облдержадміністрації.

    Заступник директора Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Тетяна Небрат доповіла про екологічний стан річки Остер та заходи, які здійснюються для покращання ситуації. Зокрема було наголошено, що дана ситуація склалась через природні умови. Екологічні служби продовжують контролювати стан води у річках Остер та Десна.

    - За результатами проведених 7 липня гідрохімічних аналізів проб води вміст розчиненого кисню по річки Остер біля села Гламазди підвищився, по створу річки Остер в межах смт. Козелець залишається низьким, у створі перед впадінням річки Остер до річки Десна близький до норми. Спостереження та кризовий моніторинг тривають. – зазначив начальник Держекоінспекції у Чернігівській області Леонід Бурковський.

    На запитання представників ЗМІ, він повідомив, що Держекоінспекція у Чернігівській області провела обстеження 150 км річки Остер. На руслі річки Остер в Носівському, Ніжинському та Козелецькому районах несанкціонованих скидів забруднюючих речовин до водного об'єкту не виявлено. Загрози для річки Десна немає. В області більше півтори тисячі малих річок і ситуація на них залежить не тільки від природних умов, а й від зарегульованості водойми та впливу людини.

    Для покращання ситуації на річці Остер організовані та діють групи з вилову загиблої риби.

    - За час проведення відповідних робіт обстежено 12,5 км берегової лінії та утилізовано 128 кг мертвої риби. Роботи біля села Кошани продовжуються. – повідомив голова Козелецької райдержадміністрації Володимир Швед.

    На всі завіряння представників екологічних служб щодо можливості покращення ситуації за два тижні, селищний голова смт Козелець Валентин Бригинець повідомив, що в громаді не зменшується соціальна напруга. У зв’язку з цим заступником голови облдержадміністрації Леонідом Сахневичем спільно з Леонідом Бурковським та Тетяною Небрат було прийнято рішення негайно виїхати на зустріч з місцевим населенням для обговорення ситуації, що склалась на річці Остер.

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система