Анонси


    Назад

    Оперативна ситуація на річці Остер: річка почала очищуватися.

    Рисунок в тексте

    Иллюстрация

    Представники екологічних установ області 12 липня зібралися на брифінгу в облдержадміністрації, аби надати вичерпну інформацію щодо ситуації навколо річки Остер.

    Як зазначив заступник голови обдержадміністрації Леонід Сахневич, в зв'язку з несприятливими погодними умовами, які склалися на території області в травні-червні 2016 року, погіршився гідрохімічний стан поверхневих водних об'єктів. Найбільш несприятлива ситуація склалася на річці Остер. Наразі візуальні та лабораторні показники стану води річки Остер покращилися. Впливу на стан річки Десна не зафіксовано.

    Співдоповідачами були посадовці екологічних служб, які здійснюють контроль за ситуацією на водоймі.

    - Річка Остер, яка відноситься до середніх річок України, має непогану здатність до самоочищення і цей процес вже відбувається. Зокрема хочу поінформувати, що вміст розчиненого кисню у воді річки Остер щоденно підвищується і у місці впадіння річки Остер в річку Десна відповідає нормативам. – повідомив заступник начальника Деснянського басейнового управління водних ресурсів Вадим Потапенко.

    Відповідними структурами здійснюється щоденний контроль стану води річкок Остер та Десна. Результати досліджень розміщуються на офіційних сайтах.

    Головою облдержадміністрації, за результатами наради, надано доручення не допустити подібної ситуації на інших водних об'єктах області.

    Закликаємо місцеве населення утримуватися від використання хімічних засобів поблизу водойм та допомагати службам в вилові мертвої риби, а землекористувачам відповідально ставитися до водоохоронних зон водойм.

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система