Анонси


    Назад

    Ситуація на річці Остер

    Рисунок в тексте

    Иллюстрация

    Станом на 14 липня

    Спостереження та кризовий моніторинг за станом річки Остер продовжуються.

    За результатами досліджень проб води річок Остер та Десна, відібраних 13.07.02016 спостерігається: у воді річки Остер поступове зниження вмісту фосфат – іонів, заліза загального, амоній-іонів та підвищення вмісту розчиненого кисню; у воді річки Десна нижче гирла річки Остер, гідрохімічні показники відповідають гранично-допустимим концентраціям рибогосподарського призначення. Патогенних (хвороботворних) мікроорганізмів, в тому числі бактерій роду сальмонели не виявлено. Негативного впливу річки Остер на стан річки Десна не відбувається.

    В області більше півтори тисячі малих річок і ситуація на них залежить не тільки від природних умов, а й від впливу людини: зарегульованості водойми, розораності прибережних смуг, розміщення побутового сміття біля водойм тощо.

    Всі річки мають здатність до самоочищення, але на даний час цей процес на середніх та малих річках відбувається дуже повільно через замулення річок та потрапляння до водойм забруднюючих речовин, які утворюються внаслідок діяльності людини.

    Знову настали спекотні дні і на поверхні водойм можуть з’явитися плями рудого кольору, відмерлі рештки субстрату і так званий «пінистий детрит». Зауважуємо, що це природні процеси самоочищення водойми.

    Статтею 10 Водного Кодексу України визначено, що до компетенції сільських, селищних, міських та районних рад у містах належить врегулювання водних відносин на їх території. Обов'язком місцевої влади є встановлення меж водоохоронних смуг, на яких не можна розміщувати виробництво і які не можна обробляти, згідно із законодавством.

    Департамент екології та природних ресурсів просить громадян бути уважними та небайдужими. При виявленні суттєвих змін кольору води, появі неприємного стороннього запаху та мертвих водних організмів необхідно повідомляти органи місцевого самоврядування та екологічні служби.

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система