Анонси


    Назад

    Ситуація на річці Остер

    Рисунок в тексте

    Иллюстрация

    Станом на 20 липня

    За даними аналізів відбору проб води, які здійснило Деснянське басейнове управління водних ресурсів, зафіксовані наступні концентрації:

    В створі річки Остер, (селище Козелець, міст на Київському шосе) спостерігається поступове зменшення вмісту амоній-іонів та фосфат-іонів, хімічного споживання кисню, хоча фактичні їх концентрації перевищують ГДК в середньому у 1,2, 1,1 та 1,8 разів відповідно. Вміст розчиненого кисню стабілізувався, сторонній запах не спостерігається.

    В створі річки Остер (місто Остер, гирло річки) По даному створу також спостерігається поступове зниження вмісту фосфат-іонів, амоній-іонів, ХСК. Їх фактичні концентрації перевищують ГДК в середньому у 1,8, 1,9, 1,5 разів відповідно. Зберігається незначне пониження показника розчиненого кисню (3,5-4,5 мгО2/дм3, ГДК – не менше 6,0 мгО2/дм3).

    В створі річки Десна нижче гирла річки Остер Козелецького району значення основних показників, крім заліза загального, знаходяться в межах нормативних значень. Вміст розчиненого кисню становить 6,9-7,45 мгО2/дм3.

    У всіх створах спостережень зберігається перевищення норматативних показників по залізу загальному, що зумовлено природною геохімічною обстановкою і є характерним для річок Чернігівської області.

    На сьогодні, за ситуацією, що склалася в Козелецькому районі, здійснюється контроль органами місцевої влади та місцевого самоврядування, Держекоінспекцію у Чернігівській області, Державною установою «Чернігівським обласним лабораторним центром Держсанепідслужби України», Деснянським управлінням водних ресурсів, Держпродспоживслужбою в Чернігівській області та Управлінням охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Чернігівській області.

    Відповідними службами щоденно продовжується відбір проб та гідрохімічні дослідження водойми.

    За дорученням голови Чернігівської облдержадміністрації розроблено План заходів щодо запобігання погіршенню стану водойм Чернігівської області на 2016-2017 роки.

     

     

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система