Анонси


    Назад

    Як зупинити незаконну вирубку лісу?

    Рисунок в тексте

    Иллюстрация

    Це питання обговорювалось на засіданні за круглим столом 26 липня в приміщенні облдержадміністрації.

    До обговорення проблеми долучились представники управління лісового господарства, правоохоронних органів, екологічних служб, органів влади та громадськості.

    За даними представників обласної прокуратури, на сьогодні відкрито 106 кримінальних проваджень за фактом незаконної вирубки лісу.

    Як зазначив перший заступник начальника Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства Державного агентства лісових ресурсів України Юрій Пономаренко, зловмисники працюють переважно в нічний час, використовуючи бензопили із глушниками, а для вивозу сировини використовують легкові автомобілі.

    Складність контролю виникає зокрема і на ділянках, що віддані у користування комунальним підприємствам або взагалі не мають користувача.

    Учасники засідання дійшли згоди, що для вирішення даної проблеми необхідно в першу чергу посилити взаємодію всіх відомств та громадськості. Зокрема було наголошено на необхідності створення громадської ради при обласному управлінні лісового та мисливського господарства та створенні рейдових груп у найбільш віддалених районах області.

    — Врахувавши запропоноване, буде підготовлено розпорядження голови облдержадміністраціями, щодо формування чіткої взаємодії всіх структур, зокрема в районних центрах. — повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич.

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система