Анонси


    Назад

    Яким повітрям дихають мешканці та гості міста Чернігів?

    Рисунок в тексте

    Иллюстрация

    Серед населених пунктів області найбільшого антропогенного навантаження зазнає атмосфера міста Чернігів. Майже половину всіх викидів забруднюючих речовин становлять викиди від автотранспорту. Викиди автомобільного транспорту, на відміну від викидів промисловості, розподілені по всій території міста. Найбільше викидів здійснюються в місцях накопичення автотранспорту а саме, на перехрестях, біля світлофорів. Потужність викидів залежить від марки і року випуску автомобіля, від виду палива, яке використовується, від манери водіння автомобіля.

    В рамках Програми охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2014 - 2020 роки лабораторією комунального енергогенеруючого підрозділу «Чернігівська теплоелектроцентраль» ТОВ фірми «ТехНова» здійснено визначення вмісту забруднюючих речовин в атмосферному повітрі міста Чернігів.

    Визначення вмісту забруднюючих речовин в атмосферному повітрі обласного центру здійснювалися в точках найбільш імовірного забруднення на висоті 1,5 – 2 метри, де показники забруднення залежать виключно від автотранспорту, на вміст: оксиду вуглецю, діоксиду азоту, діоксиду сірки та пилу.

    Дослідження здійснювалися в місцях: перехрестя вул. І. Мазепи - Толстого, вул. 1 Травня - вул. генерала Бєлова, вул. Рокосовського – Доценка, вул. Київська – Гонча, Проспект Миру – вул. Пирогова, Проспект Миру – І. Мазепи, біля Головпоштампу, біля Красного мосту, на Красній площі, біля підніжжя Болдиної гори, вул. Д.Самоквасова, вул. Незалежності.

    За результатами досліджень, що були здійснені в період з 5 травня по 26 травня 2016 року, перевищень гранично допустимих концентрацій не зафіксовано.

    Визначено, що в травні 2016 року найменш забрудненим було атмосферне повітря біля Красної площі та по вулиці Незалежності.

    Нагадуємо, що за стан атмосферного повітря в населеному пункті відповідають всі його мешканці. Пам’ятайте, що нашим дітям і внукам жити в цьому місті, і за те, якою буде якість життя, ми відповідаємо вже зараз.

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система