Анонси


    Назад

    Давайте захистимо довкілля від пожеж!

    Рисунок в тексте

    Иллюстрация

    За даними Чернігівського обласного центру з гідрометеорології протягом липня по області переважала тепла, часом спекотна погода зі зливовими дощами в окремі дні, часом грозами та шквалистим посиленням вітру.

    Середньомісячна температура повітря у липні склала 21-22º тепла, на 2-3º вища середніх багаторічних значень. Максимальна температура повітря підвищувалась до 34-36º тепла. У цілому за місяць протягом 10-14 днів денна температура повітря була 30º та вище.

    Часті сухі періоди викликали підвищення пожежної небезпеки в лісах.

    Пожежонебезпечний період – це частина року, коли виникають лісові і степові пожежі. Для попередження виникнення пожеж у природних екосистемах, в тому числі лісових масивах, населенню області потрібно дотримуватись певних правил поведінки, зокрема забороняється:

    - розведення багать у лісі;

    - заїзд на територію лісового фонду транспортних засобів та інших механізмів, за винятком тих, що використовуються для лісогосподарської мети;

    - відвідування населенням хвойних насаджень при підвищеному класі пожежної небезпеки (надзвичайна небезпека) за умовами погоди;

    - палити, кидати у лісі непогашені сірники, недопалки;

    - випалювати траву та інші рослинні рештки на землях лісового фонду та сільськогосподарського призначення, а також на інших земельних ділянках, що безпосередньо примикають до лісу та сільськогосподарських угідь тощо.

    Крім того, статтею 77 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення вимог пожежної безпеки в лісах, передбачений штраф на громадян у розмірі від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 до 51 грн.) і на посадових осіб – від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 51 до 170 грн.). До того ж, спалення стерні після збору врожаю також є незаконним. Відповідно до статті 77-1 КУПАП штраф для громадян становить від 170 до 340 грн., для посадових осіб – від 850 до 1190 грн.

    Тож, шановні громодяни, звертаємося до Вас і просимо кожного мешканця нашого краю щодня дотримуватись правил протипожежної поведінки. Слід памятати, що спалювання рослинних залишків спричинює багатогранну шкоду, яку ми зазвичай не усвідомлюємо через дефіцит екологічної освіти i, таким чином, не тільки стаємо жертвами власної діяльності, але й наражаємо на небезпеку своїх ближніх та суттєво погіршуємо якість нашого природного довкілля.

    Тому у випадку виявлення будь якої пожежі або загрози її виникнення звертайтеся за телефоном 101!

    Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків!

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система