Анонси


    Назад

    Екологічний стан річки Стрижень

    Рисунок в тексте

    Иллюстрация

    21 серпня на річці Стрижень біля проспекту Перемоги спостерігалося підняття риби до поверхні води. На місце з метою обстеження стану водойми виїхали представники Деснянського басейнового управління водних ресурсів та Державної екологічної інспекції у Чернігівській області. Були відібрані проби води для проведення гідрохімічного аналізу. За результатами досліджень Деснянського басейнового управління водних ресурсів встановлено вміст розчиненого кисню у водоймі 3,56 мг О2/дм3, що нижче нормативного значення. Зафіксоване перевищення вмісту заліза загального у 6,3 рази характерне для водойми в зазначений період. За іншими показниками, що визначалися перевищень гранично-допустимих концентрацій для водойм рибогосподарського призначення не зафіксовано.

    Аналогічна ситуація на річці Стрижень спостерігається завжди після інтенсивних дощів у спекотний період і зумовлена надходженням великих об’ємів зливових вод з території міста Чернігова.

    21 серпня відібрано проби Державною екологічною інспекцією у Чернігівській області. Про результати досліджень буде повідомлено.

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система