Анонси


    Назад

    Ситуація на річці Стрижень покращується

    Рисунок в тексте

    Иллюстрация

    За інформацією Деснянського басейнового управління водних ресурсів при повторному контролі зафіксовано підвищення вмісту розчиненого кисню в річці Стрижень. 23 серпня 2016 року його вміст становив 5,94 мгО2/дм3 біля проспекту Перемоги та 8,25 мгО2/дм3 в гирлі річки, при гранично допустимих концентраціях для водойм рибогосподарського призначення не менше 6,0 мгО2/дм3. За результатами вимірювань показників складу та властивостей поверхневих вод зафіксовано перевищення допустимих концентрацій для водойм рибогосподарського призначення по: залізу загальному та марганцю, що є характерним для даного водного об’єкту за весь період спостереження.

    Зменшення вмісту кисню у водоймі пояснюється масовою евтрофікацією води річки в теплий період року та маловодністю її стоку, що і стало причиною підняття риби на поверхню.

    На даний час стік річки Стрижень в місті Чернігові зарегульований каскадом ставків, який регулюється трьома водопідпірними спорудами. Забруднення річки відбувається в результаті площинного змиву талих та дощових вод з урбанізованих територій міста Чернігів і надходження органічних і біогенних речовин в річку.

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система