Анонси


    Назад

    Іван Франко і українська література Рисунок в тексте

    Иллюстрация

    27 серпня 1856 року народився видатний український письменник Іван Якович Франко.

    Іван Франко був різнобічно обдарованою людиною. Талант письменника поєднувався з громадсько-політичною та журналістсько-видавничою діяльністю. Він водночас поєднував у собі іпостасі поета, прозаїка, драматурга, фольклориста, етнографа, культуролога, мовознавця, перекладача, репортера, редактора, а також політика, агітатора та революціонера.

    Діяльність Івана Франка була направлена на збагачення української культури, піднесення її до європейського рівня. Його літературна діяльність стала цілою епохою в історії українського письменництва та значною мірою урізноманітнила світову літературу. Літературні праці Іван Франка сприяли розвиткові української гуманітарної науки, а його перекладацька діяльність й зараз знайомить українського читача з найкращими досягненнями світової культури.

    За сорок років творчої праці Іван Франко, за неповними підрахунками вчених, написав близько 6 тисяч художніх і наукових творів, був номінований на здобуття Нобелівської премії з літератури, на його честь були названі міста, селища, села та вулиці в багатьох країнах Світу.

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система