Анонси


    Назад

    Що показали результати досліджень води в річці Десна?

    Рисунок в тексте

    Иллюстрация

    За даними Деснянського басейнового управління водних ресурсів Департамент екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації надає інформацію щодо екологічного стану річки Десна.

    За результатами відбору проб води, які були проведені 29 серпня лабораторією вод та ґрунтів Деснянського БУВР біля міста Новгород-Сіверський, зафіксовано перевищення допустимих концентрацій (ГДК) для водойм рибогосподарського призначення по: залізу загальному в 1,1 рази (фактична концентрація 0,11 мг/дм3 при ГДК 0,1 мг/дм3); по марганцю в 2,4 рази (фактична концентрація 0,024 мг/дм3 при ГДК 0,01 мг/дм3); вміст розчиненого кисню становить 7,21 мгО2/дм3 при ГДК для водойм рибогосподарського призначення не менше 6,0 мгО2/дм3. Концентрації інших гідрохімічних показників знаходяться в межах норм гранично – допустимих концентрацій для водойм рибогосподарського призначення.

    За даними моніторингу гідрохімічна якість поверхневих вод річки Десна, порівняно з попереднім відбором від 16 серпня станом на 29 серпня, не зазнала значних змін. Перевищення показників по залізу загальному та марганцю є характерним для річки Десна за період багаторічних спостережень і являється її природним фоном.

    Деснянським БУВР та Сосницьким міжрайонним управлінням водного господарства проводиться посилений моніторинг ситуації за водогосподарською обстановкою на річці Десна.

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система