Анонси


    Назад

    Річка Стрижень потерпає від несанкціонованих скидів господарсько-побутових стічних вод

    Рисунок в тексте

    Иллюстрация

    За даними Державної екологічної інспекції у Чернігівській області з 26 серпня почали надходити численні звернення мешканців міста Чернігів та громадських екологічних інспекторів про негативний екологічний стан річки Стрижень. Причиною стало потрапляння до водойми значної кількості зливових вод міста та територій промислових підприємств. Найбільш складна ситуація фіксується на скиді зливовипуску Чорториївського яру. Формування даного зливового стоку здійснюється з великої водозбірної площі міста та території ряду промислових підприємств, зливові води яких надходять без будь-якої попередньої очистки.

    Спеціалістами Держекоінспекції проведено ряд відборів проб вод з Чорториївського Яру, річки Стрижень в створах вище та нижче впадіння зазначеного зливовипуску. За результатами проведених інструментально-лабораторних вимірювань зливових вод Чорториївського яру, виявлені значні перевищення вмісту азоту амонійного в 9 – 19 разів, фосфатів в 1,7- 2,9 разів, органічних речовин за показником ХСК (хімічне споживання кисню) в 22 – 35 разів у порівнянні з нормативами комунально-побутового водокористування за СанПіН № 4630-88. Надходження таких надзвичайно забруднених стічних вод до річки Стрижень викликає суттєве зниження вмісту розчиненого кисню та несе загрозу для життєдіяльності живих водних організмів.

    Звертаємо увагу мешканців та суб’єктів господарювання міста Чернігів на недопущення несанкціонованих скидів господарсько-побутових стічних вод та промислових стоків.

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система