Анонси


    Назад

    Що стає на заваді створенню ландшафтного заказника місцевого значення «Обирок»?

    Рисунок в тексте

    Иллюстрация

    7 вересня у приміщенні Бахмацької районної державної адміністрації пройшло засідання з обговорення питання створення ландшафтного заказника місцевого значення «Обирок» у межах Матіївської сільської ради Бахмацького району, яким Департамент займається другий рік. У ньому взяли участь заступник голови обласної ради Арсен Дідур, голова Бахмацької райдержадміністрації Віктор Міщук, начальник відділу природно-заповідного фонду, біоресурсів та екомережі Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Віталіна Синіговець, депутат Чернігівської обласної ради Валерій Колоша, депутат Бахмацької районної ради Іван Желіхівський, Матіївський сільський голова В’ячеслав Побожий, засновник мистецького хутора Обирок Леонід Кантер.

    У ході засідання всі учасники підтримали та висловили готовність до створення ландшафтного заказника. Основною проблемою у вирішенні даного питання є відмова власників та користувачів надати згоду для входження їх земель до складу заказника. На їхню думку, створення заказника призведе до змін у суспільному житті та створить певні обмеження для громади.

    Віталіна Синіговець зазначила, що заказниками оголошуються природні території з метою збереження і відтворення природних комплексів чи їх окремих компонентів, без вилучення земельних ділянок, водних та інших природних об’єктів у їх власників або користувачів. І хибною є думка місцевого населення, що створення даного об’єкту обмежить доступ населення до лісу, річки та інших природних територій.

    Відповідно до законодавства на території заказників дозволяється перебування та відвідування, сінокосіння, збір грибів та ягід, любительське рибальство та інша господарська діяльність, що не суперечить цілям та завданням заказника.

    На зустрічі було вирішено провести необхідну роз’яснювальну роботу з місцевим населенням щодо переваг ландшафтного заказника та аналогічні зустрічі безпосередньо з власниками природних ресурсів.

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система