Анонси


    Назад

    Збережемо тварин разом

    Рисунок в тексте

    Иллюстрация

    Про це закликали учасники засідання за круглим столом, яке відбулось 4 жовтня за ініціативи Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації.

    - Біологічне різноманіття Землі неухильно скорочується величезними темпами. Статистика невблаганна: кожну годину з нашої Землі безповоротно зникають три види тварин. І тільки об’єднавши зусилля, ми зможемо зменшити негативний вплив людини на біорізноманіття – зазначила директор Департаменту екології та природних ресурсів Катерина Тканко.

    Ще в 1931-му році прихильники руху захисту природи на Міжнародному конгресі, що проходив в італійській Флоренції, враховуючи сумну динаміку розвитку відносин людини і природи, ініціювали установити щорічний Всесвітній день захисту тварин, який було прийнято відзначати 4-го жовтня.

    За останні 25 років біологічна різноманітність Землі зменшилася на третину.

    Є види, яких ми вже не побачимо ніколи, це такі як моа, тур, квага, фронт, тарпан, епіорніс, сумчатий вовк, безкрила гагарка, стеллерова корова, мандрівний голуб та інші.

    На засіданні обговорили питання збереження зникаючих видів тварин та тих, що знаходяться на межі зникнення. Зокрема про необхідність створення орнітологічних та іхтіологічних заказників, які допоможуть зберегти середовище існування зникаючих видів.

    Учасники засідання приділили увагу сучасному стану охорони тваринного світу, різноманіттю водних біоресурсів області, формування гуманного та відповідального ставлення до тварин, поводження з безпритульними тваринами в місті Чернігові.

    Зібрання надало пропозиції стосовно подальшої роботи в зазначеному напрямку та висловило сподівання на продуктивну взаємодію органів влади та громадськості.

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система