Анонси


    Назад

    13 жовтня – Міжнародний день із зменшення небезпеки стихійних лих

    Рисунок в тексте

    Иллюстрация

    Рішенням Генеральної Асамблеї від 21 грудня 2009 року датою святкування Міжнародного дня із зменшення небезпеки стихійних лих визначено 13 жовтня. Мета Дня полягає в підвищенні рівня інформованості населення щодо заходів зниження ризику життю та здоров’ю від стихійних природних явищ.

    Міжнародна стратегія по зменшенню небезпеки стихійних лих переслідує, перш за все, мету доведення до відома громадськості про важливість запобігання та проведення роз’яснювальної роботи серед найбільш уразливого до стихійних, екологічних та техногенних лих населення щодо доступних засобів із запобігання переростання небезпек в катастрофи.

    У середньому в результаті стихійних лих гине 184 людини в день. Через урбанізацію світу число жертв щорічно зростає.

    Серед надзвичайних ситуацій природного походження в Україні найчастіше трапляються: зсуви, обвали та просадки земної поверхні; зливи, урагани, сильні снігопади, сильний град, ожеледь; повені, паводки, підвищення рівня ґрунтових вод та ін.

    Слід пам’ятати, що якщо стихійним лихам протистоять висока організованість, чіткі і продумані заходи місцевих органів влади, спеціалізованих підрозділів і частин Державної служби з надзвичайних ситуацій у поєднанні з умілими діями населення, відбувається зниження людських втрат і матеріальних збитків, більш ефективно здійснюються заходи з ліквідації їх наслідків.

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система