Анонси


    Назад

    І Чернігівський історичний фестиваль на території РЛП «Ялівщина»

    Рисунок в тексте

    Иллюстрация

    З 21 по 23 жовтня 2016 року в регіональному ландшафтному парку «Ялівщина» за участю представників Київської, Херсонської, Одеської, Чернівецької, Чернігівської областей України відбувся Чернігівський історичний фестиваль, присвячений подіям, які поклали початок тисячолітній історії Чернігова.

    Фестиваль відбувався за підтримки: Чернігівської обласної державної адміністрації, Чернігівської міської ради.

    Організатори фестивалю:

    - Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації.

    - Навчально-науковий інститут історії, етнології та правознавства імені О.М. Лазаревського.

    - Чернігівський міський Центр туристсько-оздоровчої та виховної роботи з дітьми і молоддю.

    - Комунальний заклад «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» Чернігівської обласної ради.

    Фестиваль проводився з метою популяризації історичної спадщини древнього Чернігова, шанобливого ставлення до традицій предків та історичного минулого, наслідування найкращих прикладів мужності і звитяги українського народу, посилення патріотичного виховання підростаючого покоління.

    22 жовтня 2016 р. в РЛП «Ялівщина» (поблизу зупинки громадського транспорту «Ялівщина») відбулася відкрита частина історичного фестивалю. Фестиваль мав на меті продемонструвати жителям та гостям міста реалії війни та побуту давньоруського часу.

    Урочисте відкриття фестивалю розпочалося з шикування учасників фестивалю та їх представленням. На фестиваль до Чернігова завітали: військово-історичний клуб "Рарог" (м. Нова Каховка), клубу військово-історичної реконструкції "Берсерк" (м.Чернівці), клуб військово-історичної реконструкції "Варуфорос" (м.Київ), асоціація реконструкції древньослов’янського військового побуту "Яръ-Тур" (м.Київ), клуб військово-історичної реконструкції «Вантера» (м.Одеса), клуб практичної історії "Князь Чорний" при Чернігівському міському центрі ТОВРДМ. Всі відвідувачі отримали нагоду подивитися на групові бої «лава на лаву» та поєдинки воїнів «Коло слави», спробувати себе в середньовічному ремеслі (ковальство, гончарство, жіноче рукоділля) та розвагах в стрільбі з лука, метанні списів та ножів, фото в обладунках та посмакувати смачним фіто чаєм з цілющих поліських трав від РЛП «Ялівщина».

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система