Анонси


    Назад

    Обговорено питання поводження з безхазяйними відходами

    Рисунок в тексте

    Иллюстрация

    9 листопада в приміщенні обласної державної адміністрації відбулось перше засідання обласної постійно діючої комісії з питань поводження з безхазяйними відходами.

    Засідання проводив голова комісії – перший заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Леонід Сахневич. У засіданні прийняли участь члени обласної постійно діючої комісії з питань поводження з безхазяйними відходами, голови районних і міських постійно діючих комісій з питань поводження з безхазяйними відходами та представники громадської організації «Комітет з прав людини».

    На порядку денному першим питанням стало обговорення та розробка заходів щодо ліквідації небезпечних безхазяйних відходів, які були виявлені поблизу села Змитнів Сосницького району Чернігівської області.

    Головним управлінням Національної поліції в області встановлюються власники відпрацьованих ламп. Триває розслідування, за результатами якого обіцяють притягнути винних до відповідальності та зобов’язати їх здійснити утилізацію ламп за власний рахунок і відшкодувати збитки заподіяні довкіллю.

    На засіданні також було розглянуто питання про особливості забезпечення своєчасного реагування на звернення громадян щодо виявлених безхазяйних відходів.

    - Кожен громадянин може зайти на сторінку сервісу, зареєструватися і залишити повідомлення про виявлені безхазяйні відходи. У випадку отримання таких повідомлень Мінприроди надсилає отриману інформацію до обласної державної адміністрації на розгляд та вжиття заходів по ліквідації цього звалища безхазяйних відходів. - зазначила Директор Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації Катерина Тканко.

    Зокрема було наголошено про необхідність складання актів інвентаризації місць накопичення заборонених і непридатних до використання в сільському господарстві хімічних засобів захисту рослин для визначення їх обсягу і проведення комплексу заходів по їх утилізації.

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система