Анонси


    Назад

    Стокгольмська конвенція в дії

    Рисунок в тексте

    Иллюстрация

    30 листопада Державною екологічною академією післядипломної освіти та управління за підтримки Глобального екологічного фонду (ГЕФ) Організація індустріального розвитку ООН (ЮНІДО) проведено семінар щодо «Плану заходів з виконання Стокгольмської конвенції про стійкі органічні забруднювачі».

    Одним із стійких органічних забруднювачів є поліхлоровані дифеніли (ПХД). Крім того, ПХД є токсичними речовинами, що негативно впливають на здоров’я людей та навколишнє середовище. Вони зустрічаються всюди: в маслонаповненому електрообладнанні, флуоресціюючих речовин освітлювальних приладів, деяких лаках, фарбах, і навіть харчових продуктах.

    З метою вилучення з обігу ПХД-вмісних матеріалів та їх знешкодження в Україні розпочато впровадження проекту ГЕФ-ЮНІДО «Екологічно обгрунтоване поводження та остаточне видалення поліхлорованих дифенілів в Україні». Проектом передбачається зменшення екологічних ризиків, обумовлених ПХД, через створення нового та вдосконалення існуючого нормативно-законодавчого регулювання поводження з цими небезпечними речовинами; підвищення обізнаності та проведення навчань із застосуванням найкращих екологічних практик. Проектом також передбачається провести масштабну інвентаризацію електротехнічного обладнання, заповненого мінеральними оливами, яке в результаті неправильної експлуатації було забруднене ПХД та впровадити пілотні технології і обладнання для очищення від ПХД та знешкодження відходів, які містять дані речовини.

    Перше засідання Наглядової Ради проекту було проведено у форматі вступного семінару, де відповідальних виконавців «Плану заходів з виконання Стокгольмської конвенції про стійкі органічні забруднювачі» ознайомили з головними завданнями та основними етапами впровадження проекту та їх залучення до участі у виконанні зазначеного плану.

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система