Анонси


    Назад

    Вирішення проблеми накопичення відходів – спільна справа!

    Рисунок в тексте

    Иллюстрация

    Кожна людина в процесі своєї діяльності залишає відходи, які часто несуть небезпеку не тільки навколишньому середовищу, а й тому, хто їх утворив. На підприємствах, як правило, не виникає проблем з передачею промислових відходів суб’єктам господарювання, які у подальшому здійснюють їх знешкодження та переробку, а от з побутовими відходами все дещо складніше.

    Тверді побутові відходи, що утворюються на Чернігівщині, складаються на полігонах і сміттєзвалищах, яких на території області обліковується близько 650.

    Пакувальні матеріали, склобій, металобрухт – все це, часто потрапляє у складі твердих побутових відходів на звалища та полігони. Таке сміття роками накопичується, отруює довкілля, хоча могло б стати у пригоді людству та отримати «друге життя».

    До прикладу, в місті Мена не перший рік функціонує комунальне підприємство «Менарайкомунпослуга», директором якої є Валерій Квашук. На базі підприємства створено підрозділ по збиранню, сортуванню та заготівлі вторинної сировини.

    - Ми виготовили контейнери для збору вторинних відходів, придбали необхідне обладнання, пресувальний агрегат, уклали угоди з підприємствами та магазинами, де є такі відходи – зазначив Валерій Квашук.

    Результати не примусили себе довго чекати – зменшилась кількість стихійних звалищ, населення почало роздільно збирати сміття, внаслідок чого до полігону твердих побутових відходів потрапляє менше ресурсоцінних відходів. Крім того, за свою екологічно важливу роботу громадяни отримують матеріальне заохочення.

    Кожен з нас має виконати свій обов’язок – почати правильно сортувати, зберігати та передавати відповідним організаціям сміття, яке утворилось у власних господарствах. Лише розпочавши з себе, зі зміни власного ставлення до довкілля, можливо створити дійсно сприятливе та гармонійне середовище існування.

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система