Анонси


    Назад

    Інформація щодо річки Остер

    Рисунок в тексте

    Иллюстрация

    На виконання Рішення засідання комісії з питань моніторингу довкілля Чернігівської області від 26 січня 2017 року здійснюється моніторинг стану води річки Остер та річки В’юниця та проводиться робота по виявленню можливого забруднення р. Остер.

    За інформацією Козелецької міської ради у смт. Козелець створено комісію, яка проводить детальне обстеження місць можливого зливу побутових стічних вод з приватного сектору до прибережної смуги річки Остер та її притоки Карачня з встановленням власників земельних ділянок (землекористувачів) по земельних ділянках яких можуть бути прокладені мережі водовідведення (каналізації) до вказаних водойм. В роботі комісії приймають участь дільничі інспектори Козелецького та Ніжинського ВП ГУ НП у Чернігівській області.

    31 січня повторно відібрано проби води річки Остер та річки В’юниця Державною екологічною інспекцією у Чернігівській області, ДУ «Чернігівський лабораторний центр МОЗ України» та Деснянським БУВР.

    За результатами досліджень поверхневих вод річки Остер на території Ніжинського та Козелецького районів Деснянського БУВР станом на 31 січня визначено перевищення по залізу загальному на рівні 3-5 ГДК. В створі смт. Козелець зафіксовано перевищення ГДК по азоту нітритному в 2 рази. За іншими показниками перевищень ГДК не виявлено. Результати досліджень додаються.

    Інформація Деснянського БУВР щодо якості поверхневих вод річки Остер

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система