Анонси


    Назад

    В 2016 році природоохоронних заходів виконано на загальну суму 16822,88 тис. грн

    Рисунок в тексте

    Иллюстрация

    Про це доповіла директор Департаменту екології та природних ресурсів Катерина Тканко на прес-брифінгу, який відбувся 13 лютого в приміщенні Чернігівської обласної державної адміністрації.

    - На 2016 рік затверджено до використання 19710,4 тис. грн., але завдяки впровадженню системи електронних закупівель ProZorro нам вдалось зекономити 2887,5 тис.грн бюджетних коштів. Загалом виконано 94,7% заходів від загальної суми за укладеними договорами - зазначила Катерина Тканко.

    В межах Програми охорони навколишнього природного середовища проведено роботи з реконструкції каналізаційних очисних мереж та споруд та побудовано систему водовідводу поверхневих вод. Зазначені роботи забезпечать здійснення якісної очистки стічних вод та виключать ймовірність аварійного забруднення довкілля.

    З метою поліпшення санітарного стану природних джерел та забезпечення населення області якісною питною водою облаштовано три природні джерела та три криниці питної води.

    Для недопущення забруднення підземних водоносних горизонтів здійснено тампонаж 66 недіючих артезіанських свердловин в Ічнянському, Бобровицькому, Носівському районах та Коропському районах.

    Також було розпочато роботи по ліквідації наслідків зсуву та ерозійних явищ на території міста Новгород-Сіверський, що попередить руйнацію дороги та житлових будівель міста.

    Для інформування про наявність об’єктів природно-заповідного фонду та недопущення порушення природоохоронного законодавства на їх території виготовлено та встановлено інформаційно-охоронні знаки. На території регіональних ландшафтних парків «Ялівщина», «Міжрічинський» та «Ніжинський» облаштовано екологічні стежки. Крім того, розроблена регіональна схема екомережі та проекти землеустрою щодо організації і встановлення меж територій природно-заповідного фонду.

    З метою підвищення екологічної обізнаності громадян, надруковано довідникове видання «Природно-заповідний фонд Чернігівської області», екологічний паспорт області та доповідь про стан навколишнього природного середовища області, дитячу збірку віршів, екологічний календар, плакати: «Птахи Чернігівської області», «Представники іхтіофауни водойм Чернігівщини», «Найнебезпечніші мешканці водойм». Для розміщення на рекламних конструкціях типу сіті-лайт екологічної реклами надруковано постери «Про шкоду спалювання сухої трави та сміття» та «Про небезпеку розміщення відходів в навколишньому середовищі» та інше.

    У відповідь на запитання журналістів стосовно процедури подачі запитів на фінансування природоохоронних заходів, Катерина Тканко зазначила, що вказані запити мають право подавати органи місцевого самоврядування, органи виконавчої влади на місцях і юридичні особи – балансоутримувачі, згідно Положення про обласний фонд охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області.

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система