Анонси


    Назад

    Дослідження вмісту радіонуклідів в сільськогосподарській та лісовій продукції

    Рисунок в тексте

    Иллюстрация

    Радіонуклідами називають радіоактивні речовини та ізотопи хімічних елементів, які негативно впливають на людину та довкілля. Радіоактивні речовини потрапляють в організм людини при вдиханні зараженого повітря, із зараженою їжею, водою та крізь шкіру.

    В Чернігівській області постійно проводиться робота щодо визначення радіаційного забруднення відповідно до програми КПКВК 2408070 «Радіологічний захист населення та екологічне оздоровлення територій, що зазнала радіоактивного забруднення».

    Дослідження сільськогосподарської та лісової продукції на території Чернігівської області здійснюють 7 радіологів в 19 населених пунктах Семенівського, Чернігівського, Сосницького, Корюківського та Ріпкинського районів, які віднесені до III зони гарантованого добровільного відселення.

    У січні 2017 року досліджувалась продукція у Семенівському, Сосницькому, Ріпкинському та Чернігівському районах у 17 населених пунктах. Було відібрано і перевірено 287 проб, із них найбільше досліджено проб молока, сіна, соломи, картоплі та кормових корнеплодів. Перевищення допустимого рівня вмісту радіонуклідів в зазначеній продукції не виявлено.

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система