Анонси


    Назад

    Показники води в річці Стрижень знаходяться в межах норми

    Рисунок в тексте

    Иллюстрация

    13.03.2017 року в ході проведення рейдової перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства працівниками Держекоінспекції у Чернігівській області було перевірено інформацію про поодинокі факти загибелі риби на річці Стрижень в районі вулиці Єськова, яка надійшла від мешканців міста Чернігів.

    В ході обстеження водного об’єкту в районі вулиці Єськова в встановлено, що вода в річці має прозорий колір, сторонній запах відсутній. Виявлено поодинокі факти загибелі риби, яка імовірно загинула у попередній період під час задухи, неприродньої поведінки живої риби не зафіксовано. Для проведення гідрохімічних аналізів здійснено відбір проб води.

    За результатами інструментально-лабораторного контролю встановлено, що вміст розчиненого кисню знаходиться в межах норми та становить 9,5 та 8,9 мг/ дм при нормованому 4 мг/ дм3, Інші показники знаходяться в межах нормованих.

    За даною ситуацією Держекоінспекцією проведено спільну нараду з комунальними службами міста та направлено листа до Чернігівської міської ради з рекомендаціями щодо недопущення розпливання загиблої риби по водоймі шляхом її утилізації.

    Протокол вимірювань показників складу і властивостей вод річки Стрижень від 15.03.2017р.

    Інформація Державної екологічної інспекції у Чернігівській області

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система