Анонси


    Назад

    Збережемо водні ресурси разом

    Рисунок в тексте

    Иллюстрация

    22 березня в приміщенні Чернігівської обласної бібліотеки ім. В.Г.Короленка відбулось засідання за «круглим столом» присвячене Всесвітньому дню води.

    Всесвітній день води є унікальною можливістю нагадати суспільству про необхідність збереження екологічно чистого стану водних ресурсів, їх захисту і відновлення.

    У 2017 році тема Всесвітнього дня води - стічні води, а компанія проходить під гаслом «Навіщо витрачати воду?» присвячена скороченню обсягів і повторного використання стічних вод.

    Участь в заході прийняли спеціалісти Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації, Деснянського басейнового управління водних ресурсів, представники бібліотеки, учнівська молодь.

    На засіданні круглого столу обговорювались проблеми раціонального використання та охорони водних ресурсів, забруднення водойм недостатньо очищеними стічними водами, забезпечення населення водними ресурсами належної якості та у необхідній кількості.

    - З метою покращення стану водних об’єктів та збереження водних ресурсів області у 2016 році за кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища виконано заходи на суму 13946,3 тис.грн. У 2017 році ми продовжуємо роботи по запобіганню забруднення водних об'єктів, на що було передбачено 19138,64 тис.грн – зазначила головний спеціаліст відділу регулювання водних ресурсів, атмосферного повітря та відходів Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації Аліна Швидка.

    Начальник відділу використання водних ресурсів та моніторингу вод Деснянського БУВР Ірина Мороз розповіла про відведення зворотних вод у поверхневі водні об’єкти та стан очисних споруд Чернігівської області. Також представники Деснянського БУВР ознайомили присутніх з передовою практикою повторного використання стічних вод в Німеччині, Франції, Австрії.

    Завідувач відділу документів з економічних, технічних та сільськогосподарських наук Наталя Карбовська зробила огляд книжкової виставки «Вода-найцінніше багатство», яку підготували працівники відділу бібліотеки.

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система