Анонси


    Назад

    Деснянське басейнове управління водних ресурсів проводить щоденний моніторинг стану річки Десна

    В засобах масової інформації 16 травня з’явилося повідомлення про можливе забруднення річки Десна за рахунок скиду токсичних відходів російського підприємства до річки Сев, притоки річки Десна.

    За інформацією Деснянського басейнового управління водних ресурсів влітку 2016 року закритим акціонерним товариством «Умалат», що розташоване в Севському районі Брянскої області, було допущено скид стічних вод у річку Сев, що призвело до загибелі риби та водних живих організмів в цій річці. Тоді ситуацію було стабілізовано, і забруднення до українського кордону не дійшло. Проте природоохоронним прокурором Брянської області було подано позов до суду, справа розглядається по даний час і перебуває на контролі екологічних активістів Брянської області. Один з них оприлюднив на своїй сторінці в одній із соцмереж інформацію, в якій йдеться про ймовірність чергового скиду відходів ЗАТ «Умалат» в річку Сев (притока річки Десна другого порядку), на яку, в свою чергу, посилається автор статті «З Брянська до нас посуне зараза?», опублікованої на інтернет-порталі «Голос України».

    Наразі водогосподарська ситуація на річці Десна в Новгород-Сіверському районі стабільна, Деснянським БУВР проводиться щоденний візуальний моніторинг річки.

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система