Анонси


    Назад

    Життя в стилі ЕКО: прибирання, розваги та море задоволення

    Рисунок в тексте

    Иллюстрация

    Одним з пріоритетів діяльності Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації є формування екологічної свідомості та прагнення до здорового способу життя.

    Саме тому цьогоріч було започатковано проведення екологічного фестивалю «Життя в стилі ЕКО» присвяченого Всесвітньому дню навколишнього природного середовища.

    Привітати екологів і небайдужих до збереження довкілля та побажати їм гарного відпочинку завітали перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич, менеджер Проекту Європейського Союзу «Clima East»: «Збереження та стале використання торфовищ» Василь Толкачов та директор регіонального ландшафтного парку «Ялівщина» Володимир Свердлов.

    - Збереження довкілля є одним з основних завдань сьогодення. Створюючи об’єкти природно-заповідного фонду, в тому числі і регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», ми зберігаємо довкілля Чернігівщини для майбутніх поколінь – зазначив Леонід Сахневич.

    Долучились до підготовки та проведення фестивалю громадські організації та волонтери.

    В рамках фестивалю було проведено прибирання «Ялівщини» та зібрано 91 кілограм скла, 20 кілограмів пластику та понад 50 кілограмів сміття. Висаджено реліктові дерева гінкго білоба, магнолія та рідкісна яблуня роялб’ютіфі.

    Малеча була в захваті від контактного зоопарку «Чернігівської обласної станції юних натуралістів» та інтерактивних ігор Чернігівського театру ляльок, а молодь показала знання та фізичну форму в екологічному квесті та водних іграх.

    Департамент екології та природних ресурсів висловлює свою вдячність всім, хто допоміг організувати та провести фестиваль, а також дорослим та маленьким гостям свята.

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система