Анонси


    Назад

    «Прозорість видобутку вуглеводнів у Чернігівській області та її значення для громад»

    Рисунок в тексте

    Иллюстрация

    Саме цю тему обговорювали сьогодні на засіданні за «круглим столом», оскільки впровадження ініціативи прозорості видобувних галузей в Україні забезпечує прозорість в управлінні природними ресурсами країни і розкриває державні доходи від видобувного сектора.

    Механізм дії стандарту полягає в тому, що видобувні компанії публікують інформацію про платежі в бюджет та державним органам, а Уряд оприлюднює суми надходжень від видобувних компаній. Дані зіставляються щорічно в Національному звіті ініціативи прозорості видобувних галузей і супроводжуються міжнародною експертною оцінкою. Цей процес контролюється багатосторонньою групою зацікавлених осіб, яка складається з представників Уряду, приватного сектора та громадськості.

    Втім, видобувний сектор в Україні залишається складним і має ряд проблем нормативно-правового, економічного, соціального та екологічного характеру, що потребують уваги та невідкладного вирішення.

    Засідання відбулося з метою ініціювання конструктивного діалогу між органами влади, видобувними компаніями і громадськістю, а також для обговорення нагальних проблем Чернігівської області, пов’язаних з діяльністю видобувних компаній.

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система