Анонси


    Назад

    Розвиток природно-заповідного фонду шляхом популяризації зеленого туризму

    Рисунок в тексте

    Иллюстрация

    13 червня заступник міністра екології та природних ресурсів України Василь Полуйко, представники Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації і засоби масової інформації відвідали регіональний ландшафтний парк «Міжрічинський». Прес-тур відбувся з метою привернення уваги до природних скарбів України, зокрема природно-заповідного фонду, популяризації та розвитку зеленого туризму не тільки в парках національного значення, а й регіональних парках.

    - Міжрічинський регіональний парк – це унікальна заповідна територія і її мають берегти не тільки місцеве населення, а й люди, які приїжджають сюди відпочивати - зазначив Василь Полуйко.

    За словами заступника міністра, одним з шляхів розвитку природно-заповідного фонду є розширення переліку послуг, які можуть надавати парки. Це дасть змогу заповідникам самостійно заробляти кошти і скеровувати їх на розвиток та збільшення рекреаційного потенціалу своєї землі.

    Гості парку мали змогу самостійно переконатися в наявності природних скарбів РЛП «Міжрічинський», які слід хоч раз побачити кожному. Директор регіонального парку Андрій Сагайдак провів цікаву екскурсію екологічною стежкою «Бондарівське болото», яка була розроблена та створена в минулому році за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища, показав неймовірні пейзажі цієї місцевості, а одягнувши спеціальне спорядження всі охочі до пригод мали змогу пройтися болотом до гідрологічної пам’ятки природи «Святе озеро».

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система