Анонси


    Назад

    Розвиток об’єднаних територіальних громад залежить від раціонального використання коштів

    Рисунок в тексте

    Иллюстрация

    Вчора в приміщенні Чернігівської обласної ради відбувся семінар з представниками об’єднаних територіальних громад щодо розвитку та покращення їхньої інфраструктури за рахунок окремої субвенції з держбюджету.

    Не оминули увагою і екологічні питання. Згідно Програми охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2014-2020 роки можна отримати гроші на реалізацію таких заходів:

    - будівництво, розширення та реконструкції каналізаційних очисних споруд, каналізаційних насосних станцій, каналізаційних мереж;

    - придбання насосного і технологічного обладнання для заміни такого, що використало свої технічні можливості на комунальних каналізаційних системах;

    - ліквідаційний тампонаж недіючих артезіанських свердловин;

    - реконструкція гідротехнічних споруд;

    - роботи, пов'язані з поліпшенням технічного стану та благоустрою водойм;

    - заходи щодо відновлення і підтримання сприятливого гідрологічного режиму та санітарного стану річок, а також заходи для боротьби з шкідливою дією вод;

    - рекультивація територій полігонів твердих побутових відходів;

    - ліквідація наслідків буреломів, сніголомів, вітровалів;

    - заходи з озеленення міст і сіл;

    - розроблення проектів створення територій і об'єктів природно-заповідного фонду та організації їх територій;

    - забезпечення екологічно безпечного збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізації, видалення, знешкодження і захоронення відходів та небезпечних хімічних речовин, у тому числі непридатних або заборонених до використання хімічних засобів захисту рослин тощо.

    Як зазначила директор Департаменту екології та природних ресурсів Катерина Тканко запити на наступний рік подаються Департаменту до 20 серпня поточного.

    При підготовці робочою групою проекту Переліку видатків перевага надається природоохоронним об’єктам з проектно-кошторисною документацією та наявністю власних коштів, як джерела фінансування або співфінансування з інших джерел.

    Також представників громад ознайомили з особливостями надання Департаментом адміністративних послуг, необхідністю створення нових та розширення існуючих об’єктів і територій природно-заповідного фонду.

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система