Анонси


    Назад

    Відтепер всі бажаючі зможуть проїхатись новим веломаршрутом в регіональному ландшафтному парку «Ніжинський»

    Рисунок в тексте

    Иллюстрация

    30 червня на центральній площі міста Ніжин відбулась презентація нових здобутків регіонального ландшафтного парку «Ніжинський», а саме нового веломаршруту, який проходить по території парку та п’яти нових велосипедів.

    Нагадаємо, що регіональний ландшафтний парк «Ніжинський» був створений в 2015 році за підтримки Проекту ЄС "Clima East: Збереження та стале використання торфовищ". На його території вже діє дві екологічні стежки «Лісовий затишок» та «Спадщина предків», які були розроблені з врахуванням найбільш цікавих об’єктів парку.

    Директор Представництва ПРООН Проекту ЄС "Clima East в Україні пан Янтомас Хіемстра зазначив, що Україна має дивовижну природу та значний потенціал, який необхідно розвивати.

    - Збереження та розширення природно-заповідного фонду Чернігівщини є основною передумовою сталого розвитку нашого регіону. Відкриття нового веломаршруту в регіональному ландшафтному парку «Ніжинський» дозволить підвищити інтерес громадськості до об’єктів ПЗФ та розвинути екотуризм в області – зазначила директор Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації.

    Учасники заходу підтримали відкриття веломаршруту та взяли участь у велопробігу, довжина якого склала 29 кілометрів, з яких: 18,5 км дорогою з асфальтовим покриттям (дорога направленням Ніжин – Мала Кошелівка), 4,5 км ґрунтовою дорогою та 6 км лісовою стежкою (веломаршрут).

    Веломаршрут бере початок з села Мала Кошелівка та пролягає через ботанічний заказник місцевого значення «Зайцеві сосни», що знаходиться на території РЛП «Ніжинський».

    Для зручності та комфорту гостей парку веломаршрут облаштований інформаційними стендами, вказівниками з координатами та альтанками для перепочинку.

    По завершенню велопробігу директор РЛП «Ніжинський» Сергій Мельникович подякував всім за участь в заході та запросив всіх бажаючих відвідувати парк, щоб отримати заряд бадьорості та доторкнутися до природи нашого краю.

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система