Анонси


    Назад

    Третій Всеукраїнський дитячий екологічний форум провели на Чернігівщині

    Рисунок в тексте

    Иллюстрация

    1-2 липня в Чернігові відбувся третій Всеукраїнський дитячий екологічний форум «Діти за довкілля – майбутнє обираємо Ми». Цьогорічною темою форуму обрали «Біорізноманіття: від міжнародних договорів до локальних дій».

    Відкрила форум та виступила з вітальним словом директор Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації Катерина Тканко. Вона зазначила, що особливу увагу слід приділити формуванню екологічної свідомості у дітей, оскільки саме від них буде залежати стан довкілля в майбутньому.

    В рамках форуму відбулись засідання за круглим столом з актуальних питань розвитку системи освіти в інтересах сталого розвитку (ОСР) в Україні; обмін досвідом щодо кращих практик впровадження принципів ОСР у формальну та неформальну освіту, а також тематичні виставки, майстер-класи, екологічні практикуми, лабораторії знань та навичок, екскурсії, екологічні квести, презентації наукових досліджень учнів «10 хвилин Лідерства” на території агробіостанції та навчально-наукової станції ЧНПУ імені Т.Г. Шевченка.

    Також, в рамках форуму відбулось нагородження переможців Конкурсу «Біорізноманіття: від міжнародних договорів до локальних дій». Ними стали:

    1 місце – Анна Неїжсал, Поліна Гомболевська, Анна Лисенко, Ірина Ларіна (тема: Вивчати первоцвіти, щоб зберегти біорізноманіття Чернігівщини);

    2 місце – Альона Старунська (тема: Екологічна оцінка біологічного різноманіття в Житомирській області) та Ольга Царук (тема: Гаї шумлять);

    3 місце – Валерія Самко, Антоніна Грищенко, Ольга Тришапко (тема: Ландшафтний парк «Ялівщина» – боротьба за біорізноманіття); Ірина Козак (тема: Унікальна планета або запис у щоденнику); Тетяна Лисиця (тема: Необхідність залучення молоді до співпраці з природно-охоронними установами); Ірина Лопуга (тема: Актуальність збереження біорізноманіття водно-болотних угідь полісся); Ганна Тарасевич (тема: Природоохоронні об’єкти як один із засобів збереження біорізноманіття).

    Танцювальні та співочі колективи Чернігівщини привітали учасників форуму та переможців Конкурсу запальними танцями та професійним співом.

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система