Анонси


    Назад

    Розвиток Чернігівської області з залученням коштів Європейського Союзу

    Рисунок в тексте

    Иллюстрация

    Сьогодні в обласній державній адміністрації відбулась робоча зустріч голови Чернігівської обласної державної адміністрації Валерія Куліча з представниками ПРООН Проекту ЄС "Clima East: Збереження та стале використання торфовищ". Також, на зустрічі були присутні перший заступник голови Леонід Сахневич та представники Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації.

    В ході зустрічі директор Департаменту екології та природних ресурсів Катерина Тканко доповіла про проведену роботу в сфері охорони навколишнього природного середовища під час реалізації Проекту ЄС "Clima East: Збереження та стале використання торфовищ", що діє на території області з липня 2013 року.

    Зокрема, в 2015 році за підтримки Проекту ЄС "Clima East: Збереження та стале використання торфовищ" був створений регіональний ландшафтний парк «Ніжинський». На його території облаштовано дві екологічні стежки «Лісовий затишок» та «Спадщина предків» та веломаршрут, які були розроблені з врахуванням найбільш цікавих об’єктів парку. Відновлено меліоративну систему «Смолянка», сінокоси та пасовища на території Ніжинського району. Створено кооперативи молочного виробництва та виробництва пелет. Здійснено облаштування географічних майданчиків та екологічних класів в школах Ніжинського району.

    Департаментом спільно з Проектом було розроблено та здійснено друк довідникового видання книги "Природно-заповідний фонд Чернігівської області", яка знайомить читача з ландшафтами області, з цінністю та видовим різноманіттям рослинного і тваринного світу, лікарськими рослинами, що зростають на територіях парків Чернігівщини. В цьому році планується видання другої книги «Цікаво про тварин Чернігівщини», в якій читачі познайомляться з найбільш розповсюдженими видами фауни Чернігівщини та дізнаються цікаві факти з їхнього життя.

    - Враховуючи актуальність даного Проекту, його важливе значення для вирішення екологічних проблем, відновлення окремих ділянок занедбаних деградованих торфовищ та соціально-економічне значення для місцевого населення хотілося б продовжити його роботу і в інших районах області – зазначив Валерій Куліч.

    Також, голова облдержадміністрації запропонував розробити пілотні проекти для великих і малих об’єднаних територіальних громад з метою їх подальшого впровадження по всій території області.

    Представники Проекту перебуватимуть на території області ще протягом трьох днів, впродовж яких планують відвідати Ніжинський район і оглянути профінансовані об’єкти та зустрітися з головами сільських та селищних рад на території яких впроваджувався Проект.

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система