Анонси


    Назад

    УКРАЇНСЬКОМУ ТОВАРИСТВУ ОХОРОНИ ПРИРОДИ – 71 РІК!

    Рисунок в тексте

    Иллюстрация

    Шановні природоохоронці Чернігівщини!

    71 рік тому – 26 липня 1946 року за ініціативою видатних українських письменників – Максима Рильського, Михайла Чабанівського, вчених зі світовим ім’ям – академіків Миколи Гришка, Дмитра Третьякова, Миколи Холодного, Бориса Чернишова, Петра Погрібняка та інших Рада Міністрів УРСР ухвалила історичне рішення: утворити Українське товариство охорони природи.

    Чернігівська обласна організація Українського товариства охорони природи була створена 27 грудня 1946 року, і налічувала в своєму складі 13 міських та районних відділень і 12 юнацьких секцій. Одним з найважливіших завдань новоствореної організації було залучення до її лав окремих громадян і установ; розгортанням діяльності в різних напрямках, насамперед в організаційному, видавничій діяльності, створення Інституту громадських інспекторів, створенням секцій та інших форм діяльності. Спочатку Товариство об'єднувало переважно науковців та співробітників заповідних територій, а в 1949 році Рада Міністрів УРСР спеціальним рішенням зобов'язала виконкоми обласних Рад народних депутатів організувати обласні відділення Товариства та організовувати пропагандистську, природоохоронну і виховну роботу серед населення.

    Головна мета діяльності Чернігівської обласної організації Українського товариства охорони природи – сприяння формуванню громадянського еко-суспільства, реалізації національної екологічної політики, розробці програм та проведенню комплексу заходів по збереженню й відтворенню сприятливого для життя навколишнього природного середовища, збереженню генофонду і здоров’я населення України, здійсненню просвітницької діяльності, захисту екологічних прав громадян, участь у заходах по охороні природи, раціональному використанню природних ресурсів, розвитку творчої ініціативи і використання науково-технічного потенціалу суспільства для здійснення його екологічних пріоритетів, виховання дбайливого відношення громадян до природи у сфері виробництва і побуту.

    Усі ці десятиліття й роки Чернігівська обласна організація Українського товариства охорони природи з честю виконує свою місію – охорона й відтворення сприятливого для життя навколишнього природного середовища, збереження здоров’я Українського народу, здійснення просвітницької і виховної діяльності, організація й участь у заходах по охороні природи, раціональному використанню природних багатств, формування і реалізація національної екологічної політики Чернігівської області та України.

    Членами Товариства зроблено безліч добрих справ для природи, людей і рідної Чернігівщини. А найголовніше – збережено вікові традиції нашого народу і виховано не одне покоління людей у дусі поваги до рідної землі.

    ВІТАЄМО ВСІХ ВАС З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ УКРАЇНСЬКОГО ТОВАРИСТВА ОХОРОНИ ПРИРОДИ ТА ДЯКУЄМО ВСІМ НЕБАЙДУЖИМ ЗАХИСНИКАМ ДОВКІЛЛЯ.

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система