Анонси


    Назад

    В області облаштували звалища твердих побутових відходів за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища

    Рисунок в тексте

    Иллюстрация

    Серед низки екологічних проблем, які мають місце в області та потребують вирішення, особливо гостро стоїть проблема поводження з відходами, які є одним з найбільших забруднювачів навколишнього середовища та негативно впливають на всі його компоненти.

    Основну складову в загальній масі відходів, що утворюються в області, займають тверді побутові відходи та виробничі відходи 4 класу небезпеки, які, в основному, видаляються на полігони, сміттєзвалища, накопичувачі тощо.

    З метою удосконалення експлуатації діючих полігонів та звалищ твердих побутових відходів, відповідно до Програми охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2014-2020 роки, яка затверджена Чернігівською обласною радою 17 червня 2014 року, Департаментом екології та природних ресурсів Чернігівської обласної державної адміністрації проведено ряд заходів по облаштуванню сміттєзвалищ в смт Любеч Ріпкинського району, місті Сосниця і селі Спаське Сосницького району.

    На облаштування вказаних сміттєзвалищ з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища, згідно Переліку видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2017 рік, було виділено 199,31 тис. грн. За ці кошти здійснили підгортання сміття розпорошеного в межах сміттєзвалищ та прилеглій території, обвалування та часткове захоронення твердих побутових відходів з пересипанням ґрунтом.

    Нагадаємо, що вже третій рік поспіль Департамент екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації проводить відповідні заходи. В минулі роки за кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища були облаштовані сміттєзвалища в місті Бобровиця Бобровицького району та селах Верба, Понорниця і Радичів Коропського району.

    Департамент планує і в подальшому проводити заходи по облаштуванню сміттєзвалищ з метою запобігання забруднення підземних вод та прилеглих до сміттєзвалищ територій.

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система