Анонси


    Назад

    Перевищень гранично допустимих концентрацій в повітрі міста Чернігів не виявлено

    Серед населених пунктів області найбільшого антропогенного навантаження зазнає атмосфера міста Чернігів. Найбільший вплив на стан атмосферного повітря міста мають викиди підприємств енергетичної галузі та автомобільного транспорту.

    Вже четвертий рік поспіль Департамент екології та природних ресурсів Чернігівської обласної державної адміністрації, на виконання заходів Програми охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2014 - 2020 роки, замовляє дослідження щодо визначення вмісту забруднюючих речовин в атмосферному повітрі. В 2017 році дослідження здійснила лабораторія комунального енергогенеруючого підрозділу «Чернігівська теплоелектроцентраль» ТОВ фірми «ТехНова».

    Визначення вмісту забруднюючих речовин в атмосферному повітрі обласного центру здійснювалися в точках найбільш імовірного забруднення на висоті 1,5 – 2 метри, де показники забруднення залежать в значній мірі від викидів автотранспорту, на вміст: оксиду вуглецю, діоксиду азоту, діоксиду сірки та пилу.

    Дослідження здійснювалися в місцях: перехрестя вулиць Мазепи і Толстого, вулиць 1 Травня і генерала Бєлова, вулиць Рокосовського і Доценка, вулиць Київська і Гонча, Проспекту Миру і вулиці Пирогова, Проспекту Миру і вулиці Мазепи, біля Головпоштампу, біля Красного мосту, на Красній площі, біля підніжжя Болдиної гори, вулиця Самоквасова, вулиця Незалежності.

    За результатами досліджень, що були здійснені в період з 15 по 20 червня 2017 року, перевищень гранично допустимих концентрацій (далі ГДК) забруднюючих речовин в атмосферному повітрі міста не зафіксовано.

    Найвищі концентрації забруднюючих речовин в атмосферному повітрі міста зафіксовано на перехресті вулиць Мазепи і Толстого (пил – 0,7-0,9 ГДК, діоксид сірки – 0,3-0,4 ГДК, діоксид азоту – 0,3 ГДК і оксид вуглецю – 0,2-0,3 ГДК) та Проспекту Миру і вулиці Мазепи (пил – 0,2-0,3 ГДК, діоксид сірки – 0,1 ГДК, діоксид азоту – 0,4-0,5 ГДК і оксид вуглецю – 0,4 ГДК).

    Визначено, що в літній період цього року найменш забрудненим було атмосферне повітря біля Красної площі, Головпоштампу, на перехресті вулиць Рокосовського – Доценка та по вулиці Незалежності (пил – 0,1-0,3 ГДК, діоксид сірки – 0,05-0,18 ГДК, діоксид азоту – 0,14-0,19 ГДК і оксид вуглецю – 0,16-0,2 ГДК).

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система