Анонси


    Назад

    У Мінприроди працюють над реалізацією Національного плану щодо боротьби з деградацією земель та опустелюванням Рисунок в тексте

    Иллюстрация

    За ініціативи Міністерства екології та природних ресурсів України в Києві відбулась міжвідомча експертна нарада з представниками центральних органів виконавчої влади, наукових та освітніх установ щодо плану дій щодо боротьби з деградацією земель та опустелюванням.

    Нарада була організована за підтримки Секретаріату Конвенції ООН про боротьбу з опустелюванням (КБО ООН) та Програми розвитку ООН в Україні (ПРООН).

    За словами заступника Міністра Василя Полуйка, під час зустрічі обговорили стан виконання Національного плану дій щодо боротьби з деградацією земель та опустелюванням, затвердженого розпорядженням КМУ, та відповідних міжнародних зобов’язань.

    - Стан українських земель вимагає терміново переглянути підходи до їх використання. І Україна активно має розпочати роботу над формуванням добровільних завдань щодо досягнення нейтрального рівня деградації земель відповідно до їх національних обставин і пріоритетів розвитку, - підсумував Василь Полуйко.

    За його словами, під час наради обговорено питання проведення рекультивації площ торфовищ, розвитку водної меліорації та використання зрошуваних угідь.

    Нагадаємо, що відповідно до Конвенції ООН про боротьбу з опустелюванням в Україні реалізується Програма підтримки встановлення національних цілей щодо досягнення нейтрального рівня деградації земель до якого долучилося вже 108 країн.

    Основне її завдання - до 2030 року боротися з опустелюванням, відновлювати деградовані землі та ґрунти, включаючи землі, уражені внаслідок опустелювання, посух і повеней та прагнути досягти нейтрального рівня деградації земель у світі.

     

    За інформацією Міністерства екології та природних ресурсів України

     

     

     

     

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система