Анонси


    Назад

    Європейські підходи вражають...

    Рисунок в тексте

    Иллюстрация

    Три різні країни. Три різні підходи. Три різні моделі впровадження законів. Але один вражаючий результат – високий рівень збереження природних оселищ та видів природної фауни і флори європейського значення.

    Саме таку програму включала навчально-ознайомча поїздка до Чехії, Словаччини та Польщі в рамках проекту ЄС APENA, яка відбулася протягом 3 - 9 вересня 2017 року за участі начальника відділу природно-заповідного фонду, біоресурсів та екомережі Департаменту.

    До складу делегації з України входили представники Мінприроди України, Департаментів екології та природних ресурсів облдержадміністрацій, директори національних парків та науковці.

    Основними цілями навчально-ознайомчої поїздки були:

    - ознайомлення з чеською національною програмою картографування оселищ та інвентаризацією видів, яка є унікальною в регіоні завдяки масивному збору даних та сталості;

    - вивчення прикладу кооперативного підходу серед різних стейкхолдерів в реалізації проектів LIFE в Словаччині;

    - презентація імплементації природоохоронного законодавства з точки зору Міністерства охорони навколишнього середовища Чехії та Словаччини;

    - освоєння Національної програми моніторингу - Державна охорона природи Словаччини;

    - ознайомлення з механізмами управління ресурсами та відвідувачами на території польських національних парків;

    - вивчення практики збереження біорізноманіття в трьох національних парках трьох країн – «Подійі», «Словацький рай» та «Татранський» національний парк.

    Метою плану імплементації Оселищної та Пташиної Директив Європейського Союзу є здійснення організаційно-правових заходів, спрямованих на впровадження стандартів ЄС щодо збереження природного середовища існування – оселища і видів природної флори та фауни, які мають важливе значення для суспільства на території держав-членів Європейського Союзу відповідно до Директив.

    Основними завданнями імплементації є: прийняття національного законодавства та визначення уповноваженого органу; підготовка реєстру місць, призначення цих місць та встановлення пріоритетів управління ними; запровадження заходів, необхідних для збереження таких місць; встановлення системи моніторингу природоохоронного статусу оселищ та видів; встановлення суворого режиму захисту видів, які стосуються України; встановлення механізму стимулювання освіти, надання та розповсюдження загальної інформації серед населення.

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система