Анонси


    Назад

    Природні ресурси прикордонних територій в умовах зміни клімату

    Рисунок в тексте

    Иллюстрация

    27 вересня представники Департаменту екології та природних ресурсів взяли участь у міжнародній конференції «Природні ресурси прикордонних територій в умовах зміни клімату», яка розпочалась на базі Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т.Г. Шевченка.

    Про участь в конференції заявили понад 50 учасників, що представляють різні освітні, науково-дослідні і природоохоронні установи України, Польщі та Республіки Білорусь.

    На пленарному засіданні науковці Поморської академії (місто Слупськ, Польща) виступили з доповіддю щодо досліджень впливу кліматичних змін плейстоценового та галоценового періодів на формування рослинного покриву та екосистем узбережжя Балтійського моря.

    Жваве обговорення викликала доповідь Олександра Голубцова, молодшого наукового співробітника Національної академії наук України, щодо географічного контексту комплексної методики оцінювання території для заповідання у різних природних зонах України. На думку науковців, використання біотопічного методу досліджень для заповідання територій, який використовували раніше, не забезпечує в повній мірі інформацією про цінність та необхідність збереження зазначених територій.

    Науковці з Республіки Білорусь представили доповідь на тему «Активність і розподіл 137Cs в організмі риб, що мешкають в меліоративній мережі на території Поліського державного радіаційно-екологічного заповідника». Ця тема є дуже актуальною для нас, оскільки Чорнобильська катастрофа завдала великої шкоди довкіллю нашої області.

    В рамках конференції, що проходить з 27 по 29 вересня, передбачається також проведення засідань за такими напрямками як: біологічні, водні, земельні і мінеральні ресурси, природоохоронні території, а також відвідання Мезинського національного природного парку.

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система