Анонси


    Назад

    На Чернігівщині затампоновано п’ятдесят чотири недіючі артезіанські свердловини

    Рисунок в тексте

    Иллюстрация

    В межах виконання заходів «Програми охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2014-2020 роки» Департаментом екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації виконано тампонаж недіючих артезіанських свердловин в Бахмацькому, Куликівському, Ніжинському, Прилуцькому, Срібнянському та Талалаївському районах Чернігівської області. Роботи виконані в повному обсязі загальною вартістю 3202,5 тис. грн., при запланованій – 3487,76 тис. грн.

    Виконання робіт по тампонажу здійснювалось шляхом повного заповнення всього об'єму свердловини від вибою до гирла тампонажним матеріалом.

    Перед заповненням свердловини тампонажним матеріалом було здійснено замір глибини кожної свердловини, очищення від шламу та зайвих предметів, промивання хлорною водою та відбір проби води для визначення в ній забруднювачів (не менше 2-3 проб). Після чистки свердловини її стовбур було оброблено розчином хлорного вапна та засипано робочу частину фільтру та відстійник продезінфікованою гравійно-піщаною, щебенево-піщаною сумішшю, продезінфікованим піском з пошаровим ущільненням. Частину стовбура свердловини, що залишилася, залили цементно-глинистим розчином.

    Після виконання тампонажу, було проведено демонтаж надземних насосних станції над свердловинами.

    Нагадаємо, що незатампоновані свердловини створюють небезпеку попадання забруднених поверхневих вод до підземних водних горизонтів, які є джерелом питного водопостачання.

    На початок року в області нараховувалось 401 недіюча артезіанська свердловина. Протягом поточного року провели тампонаж п’ятдесяти чотирьох недіючих артезіанських свердловин. В подальшому Департамент екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації планує продовжити роботи в цьому напрямку до повної ліквідації недіючих безхазяйних артезіанських свердловин в області.

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система