Анонси


    Назад

    В Козелецькому районі відкрито парк природи «Беремицьке»

    Рисунок в тексте

    Иллюстрация

    13 жовтня у однойменному селі Козелецького району Чернігівської області відбулось урочисте відкриття природного парку «Беремицьке». Створення парку розпочалося ще у 2015 році, роботи з розширення та наповнення його території ведуться й досі. Діяльність парку спрямована на збереження і комплексне вивчення унікальних природних комплексів Чернігівського Придесення, їхнього сталого використання в оздоровчих, рекреаційних, наукових, просвітницьких цілях.

    В межах програми офіційного відкриття парку пройшов «круглий стіл» на тему: «Еко-ідеї в Україні. Ревайлдінг – перспективна природоохоронна ідеологія.». В даному заході прийняли участь представники нідерландського інноваційного фонду ARK NATURE, Державного агентства лісових ресурсів України, Національного університету біоресурсів і природокористування України Навчально-наукового інституту лісового і садово-паркового господарства, представники Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської обласної державної адміністрації, об’єктів природно-заповідного фонду та громадськості.

    По завершенню засідання за круглим столом, учасники заходу мали змогу насолодитися екскурсією парком. Територія парку облаштована екологічними стежками, містками та оглядовою вежею. На лісових та степових ділянках парку можна зустріти тарпаноподібних коней, козуль, туроподібних биків, зайців та близько 70-ти видів пташок. За словами адміністрації парку, в подальшому на їхній території знайдуть собі домівку олені, лосі та зубри.

    В межах інформаційно-просвітницьких заходів парк природи «Беремицьке» проводить безкоштовні екскурсії для місцевих школярів. Також, парк надає можливість організованим групам у супроводі гіда, провести час, споглядаючи диких тварин майже у природних умовах.

    Контакти парку природи «Беремицьке»:

    село Беремицьке

    Козелецький район,

    Чернігівська область, 17045

    (063) 582 66 33

    [email protected]

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система