Анонси


    Назад

    Надходження до місцевих бюджетів зростуть за рахунок розробки паспортів водних об’єктів області

    Рисунок в тексте

    Иллюстрация

    Територія Чернігівської області характеризується наявністю великої кількості ставків та озер. За даними 2016 року на території області налічується 3129 ставків та озер, 155 з них перебувають у користуванні суб’єктів господарювання на умовах оренди.

    Згідно Водного кодексу України надання водних об'єктів у користування на умовах оренди здійснюється за наявності паспорта водного об'єкта.

    В межах виконання заходів Програми охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2014-2020 роки в поточному році розроблено 31 паспорт на водні об’єкти області. Послуги з розробки паспортів були виконані за підтримки Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської обласної державної адміністрації за кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на суму 199,39 тис. грн.

    Наявність паспортів водних об’єктів дає можливість забезпечити стале використання усіх ресурсів, пов’язаних з існуванням водойми, а також зробити перерахунок орендної плати за користування водними об’єктами, внаслідок чого значно збільшиться надходження до місцевих бюджетів. Якщо раніше орендна плата за користування водним об’єктом в середньому складала 30 гривень за гектар, то зараз сума орендної плати паспортизованого водного об’єкту складатиме в середньому 400 гривень за гектар.

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система