Анонси


    Назад

    Оцінка впливу на довкілля: впровадження та практичні аспекти нового закону

    Рисунок в тексте

    Иллюстрация

    18 грудня 2017 року в дію вводиться Закон України «Про оцінку впливу на довкілля». З огляду на це Міністерством екології та природних ресурсів України було ініційовано проведення практичної наради для заступників облдержадміністрацій і керівників профільних Департаментів та дводенний семінар-тренінг для державних службовців, до повноважень яких внесені або планується внесення функцій щодо здійснення оцінки впливу на довкілля.

    - Із впровадженням цього Закону в Україні скасовується пострадянська модель - екологічна експертиза і запроваджується нова європейська форма оцінки впливу на довкілля. Відповідно кожна облдержадміністрація отримає нові повноваження та зобов’язання. Обов’язок здійснювати оцінку впливу на довкілля покладатиметься на підрозділи з питань екології та природних ресурсів, які після адміністративної реформи підпорядковуються обласним державним адміністраціям – зазначив Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак.

    Отримання висновку про оцінку впливу на довкілля стане обов’язковим для отримання дозволу на провадження господарської діяльності.

    Процедура оцінки впливу на довкілля передбачає підготовку суб’єктом господарювання звіту з оцінки впливу на довкілля, проведення його громадського обговорення, аналіз уповноваженим органом інформації, наданої у звіті з оцінки впливу на довкілля, будь-якої додаткової інформації, яку надає суб’єкт господарювання, а також інформації, отриманої від громадськості під час громадського обговорення, під час здійснення процедури оцінки транскордонного впливу, а також надання уповноваженим органом мотивованого висновку з оцінки впливу на довкілля.

    В рамках заходу провідні фахівці з Польщі поділилися європейським практичним досвідом, напрацюваннями та внесли рекомендації стосовно фінансового забезпечення у сфері оцінки впливу на довкілля.

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система