Анонси


    Назад

    Особливості Закону України «Про оцінку впливу на довкілля»

    Рисунок в тексте

    Иллюстрация

    18 грудня 2017 року набирає чинності Закон України «Про оцінку впливу на довкілля». Цей Закон висуває вимоги щодо екологічної безпеки, раціонального використання природних ресурсів, мінімізації шкідливого впливу на довкілля в процесі прийнятті рішень про здійснення планової діяльності.

    Відповідно до вимог Закон України «Про оцінку впливу на довкілля» проведення оцінки впливу обов’язкове для об’єктів та видів діяльності першої категорії, у цьому випадку оцінка впливу здійснюється уповноваженим Міністерством екології та природних ресурсів України. Другої категорії, коли оцінка впливу здійснюється уповноваженим територіальним органом. В Чернігівській області такий уповноважений територіальний органом – це Департамент екології та природних ресурсів Чернігівської обласної державної адміністрації.

    Оцінці впливу на довкілля не підлягає планована діяльність, спрямована виключно на забезпечення оборони держави, ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій, наслідків антитерористичної операції на території проведення антитерористичної операції на період її проведення.

    Цей Закон України запроваджує чітку процедуру здійснення відповідної оцінки планованої діяльності, яка дозволяє громадськості на ранніх стадій брати участь в обговоренні та формувати перелік питань, які будуть досліджуватися під час оцінки впливу, впливати на вибір альтернативного місця здійснення планованої діяльності, а також напрацювати та впроваджувати перелік заходів, які зменшуватимуть вплив на довкілля такої діяльності.

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система