Анонси


    Назад

    Департамент екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА прозвітувався про використані бюджетні кошти

    Рисунок в тексте

    Иллюстрация

    Сьогодні в приміщенні Чернігівської облдержадміністрації відбувся прес-брифінг на тему «Виконання заходів Програми охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2014-2020 роки за підсумками 2017 року».

    - Для фінансування природоохоронних заходів у 2017 році рішеннями Чернігівської обласної ради затверджено видатки обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на загальну суму 30 млн. 99 тис. грн, договорів на виконання природоохоронних заходів укладено на 26 млн. 576 тис. грн. Завдяки застосуванню системи електронних закупівель ProZorro економія бюджетних коштів склала 3 млн. 523 тис. грн, за рахунок якої виконано більше природоохоронних заходів – зазначив в.о. директора Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації Василь Новак.

    Розпорядниками коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища є Департамент екології та природних ресурсів та Управління капітального будівництва Чернігівської облдержадміністрації.

    Департаментом екології та природних ресурсів облдержадміністрації виконано заходів на загальну суму 16 млн. 195 тис. грн.

    При вирішенні екологічних проблем в рамках Програми Департамент намагається максимально мобілізувати всі наявні ресурси для реалізації запланованих заходів. Зокрема, об’єднуються та координуються зусилля органів місцевої влади і місцевого самоврядування, природоохоронних організацій, підприємств, наукових установ, засобів масової інформації, населення, громадських організацій.

    На жаль, коштів обласного природоохоронного фонду недостатньо для вирішення всіх екологічних проблем області. Проте виконані природоохоронні заходи поліпшили екологічний стан області.

    Департамент і надалі буде забезпечувати раціональне використання коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища для покращення стану довкілля.

    Проект звіту про виконання Програми в 2017 році розміщено на офіційних веб-сайтах Чернігівської облдержадміністрації та Департаменту для громадського обговорення.

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система