Анонси


    Назад

    Єдиний реєстр і гласність оцінки впливу на довкілля

    Рисунок в тексте

    Иллюстрация

    Департамент екології та природних ресурсів Чернігівської обласної державної адміністрації, як уповноважений територіальний орган з оцінки впливу на довкілля (ОВД), на своєму офіційному веб-сайті у розділі «Діяльність Департаменту» підрозділі «Оцінка впливу на довкілля» забезпечує оприлюднення наступної інформації поданої суб’єктами господарювання:

    - повідомлення про плановану діяльність, яка підлягає ОВД;

    - оголошення про початок громадського обговорення звіту з ОВД;

    - інформацію про висновки з ОВД;

    - рішення про провадження планової діяльності.

    Крім того, всі ці документи розміщуються в Єдиному реєстрі з ОВД та знаходяться у вільному доступі в мережі Інтернет.

    Поки що реєстр працює у тестовому режимі. Перші пілотні проекти щодо розгляду справ з ОВД здійснюються за міжнародної технічної допомоги.

    Наразі до Єдиного реєстру з ОВД надійшли дані від 41 суб’єкту господарювання із різних регіонів України, чиї проекти проходять стадію планування. В Чернігівській області повідомлення про плановану діяльність надіслали два суб’єкти господарювання (стосовно будівництва комплексу виробництва електроенергії з біогазу потужністю 2,4 МВт в с. Малий Листвен Ріпкинського району та проект видобутку нафти, газу і газоконденсату підприємством ПАТ «Укрнафта» в Прилуцькому районі).

    Звертаємо увагу, що громадськість має право надати уповноваженому органу зауваження і пропозиції до планованої діяльності (в письмовій формі, у тому числі в електронному вигляді), протягом 20 робочих днів з дня оприлюднення повідомлення на офіційному веб-сайті уповноваженого органу. Особи, що надають зауваження і пропозиції, своїм підписом засвідчують згоду на обробку їх персональних даних.

    Отримані від громадськості зауваження і пропозиції до планованої діяльності будуть розміщені в Єдиному реєстрі з ОВД та передані суб’єкту господарювання (протягом трьох робочих днів з дня їх отримання), які суб’єкт під час підготовки звіту з ОВД зобов’язаний врахувати повністю або частково чи обґрунтовано відхилити.

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система