Анонси


    Назад

    Остап Семерак: «Найближчим часом буде представлено рамковий закон про відходи, який змінить механізми поводження з ними»

    Найближчим часом буде представлено рамковий закон України про відходи, який визначатиме нові механізми управління сферою відходів. Про це під час зустрічі з представниками Європейської бізнес-асоціації сказав Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

    Він нагадав, що торік Уряд ухвалив Національну стратегію управління відходами і паралельно тривала робота над розробкою нової законодавчої бази.

    - У парламенті зараз понад 20 різних законопроектів, розроблених і зареєстрованих протягом останніх років. Не всі з них відповідають розробленій Стратегії та враховують вимоги європейських директив, які ми зобов’язалися імплементувати у рамках Угоди про асоціацію з ЄС. Нами розроблено рамковий закон України про відходи, який змінить механізми поводження з відходами в нашій країні. Ми плануємо презентувати його найближчим часом, - сказав Остап Семерак, зазначивши, що протягом року у рамках Стратегії управління відходами та Національного плану, над яким зараз також триває робота, буде розроблено ще ряд сегментарних законів для цієї сфери.

    Також він зазначив, що зокрема йдеться про закон щодо збору, утилізації та поводження з небезпечними відходами. Уряд налаштований зробити максимально прозорою цю сферу і виступає за реалізацію принципу «забруднювач платить».

    Нагадаємо, у 2017 році Уряд схвалив Національну стратегію управління відходами, яка запроваджує в Україні європейські принципи поводження із усіма видами відходів: твердими побутовими, промисловими, будівельними, небезпечними, відходами сільського господарства тощо.

    Нова Стратегія передбачає запровадження принципів циклічної економіки та розширеної відповідальності виробника, які мають заохотити бізнес до мінімізації утворення відходів та зацікавленості в їх переробці, а також Стратегією передбачено впровадження п’ятиступеневої ієрархії поводження з відходами, яка працює в Європейському Союзі.

    За інформацією Міністерства екології та природних ресурсів України

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система