Анонси


    Назад

    Водно-болотні угіддя – безцінний дар природи

    Рисунок в тексте

    Иллюстрация

    01 лютого в приміщенні Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки В.Г. Короленка відбулось засідання за кругли столом на тему «Водно-болотні угіддя – безцінний дар природи», в якому взяли участь представники бібліотеки В.Г. Короленка, Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА, Деснянського басейнового управління водних ресурсів, Чернігівської обласної станції юних натуралістів, учні хіміко-біологічних класів Чернігівських учбових закладів та представники громадськості.

    Найбільше уваги приділили питанням збереження та відтворення водно-болотних угідь Чернігівської області.

    Значення водно-болотних угідь неоціненне: вони покращують якість міського повітря, очищують воду, знижують рівень повені, поповнюють запаси питної води.

    В Чернігівській області 68 тис.га вкрито поверхневими водами і 130,3 тис.га – заболочені землі. Знищення водно-болотних угідь призводить до руйнування природних шляхів водообміну та водопостачання, природних зелених зон міст, підвищення рівня вуглекислого газу та багатьох інших негативних факторів, які погіршують стан довкілля.

    Громадськість цікавило питання зниження рівня води в озері Святе, що знаходиться в межах міста Чернігів. За інформацією науковців зниження рівня води відбулось за природних умов і підвищити його за рахунок діяльності людини неможливо.

    Найефективнішим способом збереження водно-болотних угідь є скоординованість дій усіх державних і недержавних відомств та організацій, а також всього населення області. Прикладом злагодженої роботи по відтворенню водно-болотних угідь стало відновлення осушених територій Ніжинського району до їхнього природного стану. Роботи були проведені за підтримки проекту ЄС «ClimaEast: Збере¬ження та стале використання торфовищ». Результатом роботи стало створення РЛП «Ніжинський», площа якого становить 6122,6991 га.

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система