Анонси


    Назад

    Підприємства Чернігівщини потребують кваліфікованих екологів

    Рисунок в тексте

    Иллюстрация

    В Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. В.Г. Короленка відбувся захід «День спеціаліста «Екологія підприємства», на якому провідні екологи державних установ та підприємств міста Чернігова ділилися досвідом роботи із студентами природничо-математичного факультету Національного університету "Чернігівській колегіум" імені Т.Г. Шевченка.

    Основою безпечної для довкілля промислової діяльності є досконале вивчення усіх напрямків впливу підприємства на навколишнє середовище, методів і заходів для зменшення цього впливу та засад раціонального використання природних ресурсів. В зв’язку з цим було порушено питання потреби в спеціалістах-екологах на підприємствах, складності їх роботи та необхідності перенавчання після закінчення вищих навчальних закладів.

    Еколог повинен мати добру обізнаність з питань гуманітарної та соціально-економічної спрямованості, володіти базовим об'ємом знань з фізики, хімії, біології, вищої математики та обчислювальної техніки і досконало володіти умінням використовувати знання з професійних дисциплін (моніторинг навколишнього середовища, екологічне право, економіка природокористування, заповідна справа, нормування антропогенного навантаження на природне середовище тощо).

    В своїй роботі екологи стикаються з недосконалістю законодавчої бази, відсутністю єдиного методичного забезпечення та обмеженим фінансуванням. Проте дана професія є надзвичайно важливою, оскільки дозволяє робити дієві кроки до подолання екологічних проблем.

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система