Анонси


    Назад

    Закону України «Про відходи» - вимоги і реалії

    Рисунок в тексте

    Иллюстрация

    1 березня в приміщенні Чернігівської обласної ради відбулась нарада щодо сучасного стану поводження з відходами та вжиття заходів для забезпечення належного облаштування та експлуатації полігонів і сміттєзвалищ на території області.

    Нарада пройшла під головуванням заступника голови обласної ради Арсена Дідура та в.о. першого заступника голови облдержадміністрації Юлії Свириденко, за участю представників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

    Під час наради зазначалось, що протягом останніх років в області було проведено значну роботу в сфері поводження з відходами. Зокрема здійснено інвентаризацію місць видалення відходів (МВВ), проведено паспортизацію 232 МВВ, впроваджено електронний сервіс «Інтерактивна мапа».

    Проте значна кількість МВВ експлуатуються з порушенням вимог чинного законодавчтва в частині використання та охорони земель. Відповідальність за утримання зазначених об'єктів віднесена до компетенції органів місцевого самоврядування, які не забезпечують дієвий контроль за місцями видалення відходів. Це призводить до виникнення стихійних сміттєзвалищ, на ліквідацію яких витрачаються значні матеріальні ресурси. Додаткові труднощі створює також відсутність на території області сміттєпереробних та сортувальних комплексів, безсистемність накопичення сміття та багато іншого.

    Основну увагу в обговоренні приділили питанню реалізації положень Закону України «Про відходи» щодо заборони захоронення неперероблених побутових відходів з 1 січня 2018 року.

    Учасники наради одностайно погодилися з необхідністю розробки власної Стратегії поводження з твердими побутовими, яка б дозволила боротися зі стихійними сміттєзвалищами та упорядкувати санкціоновані.

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система